[...] której przybiorę nieco masy do budulca, a brzuszek sam prędzej czy później zejdzie (dzięki ograniczeniu tłuszczow) w kazdym bądź razie ułożyłem taką dietę: Poniedziałek: 8 - otręby pszenne z mlekiem 1.5% 11:15 - surówka: jogurt naturalny 2%, 2 marchewki, 2 jabłka, seler orzechy arachidowe 13 - kawałek ananasa, banan, jogurt truskawkowy, [...]
[...] dotyczący przyjmowania preparatów cynku odnosi się także do pewnych składników pokarmowych, które mogą znacznie osłabić wchłanianie i działanie cynku. Należą do nich: otręby, potrawy zawierające duże ilości włókien roślinnych, potrawy obfitujące w fosforany ( mleko, drób), chleb gruboziarnisty i ziarna zbóż. Pozdrawiam. "Nie ma kasy, nie [...]
Bardzo prosze o pomoc bo czuje ze nie dam sobie sama rady. Nigdy nie nalezalam do chudzielcow ale to co teraz sie dzieje to juz wogole przechodzi moje oczekiwania. Moja waga w ciagu ostatnich lat oscylowala w granicach 58-61.Chcialam jednak wrocic do stanu gdy mialam lat 27 i wazyc znow jakies 52-53 kg. Wpadlam wiec jakies 4-5 lat temu czytajac [...]
[...] B/T/WW - ok 31/40/7 kcal - 521 3 jajka +mięso - tak żebym miał ok. 25-26g białka warzywo – tak żebym miał 2-3 g węgli musztarda 7g orzechy 10g błonnik 3,5g otręby przenne/orkiszowe/żytnie 7-10g oleje(mieszam różne: oliwa z oliwek, olej lniany, MCT(zamierzam kupić), śladowe ilości innych) – w zależności ile wyjdzie tłuszczy z [...]
[...] kasze; banany; ryż i zupy z dodatkiem ryżu; warzywa korzeniowe, np. marchew i ziemniaki. ZAPARCIA Należy unikać: mleka; serów; słodyczy; czekolady. Zalecane są: otręby nieprzetworzone pszenne oraz żytnie; pieczywo razowe, wieloziarniste; kasze i płatki z grubego przemiału; suszone owoce; jabłka, pomarańcze i inne owoce; surowe [...]
[...] na palcach u ręki, czipsy bardzo rzadko, słodycze to głownie pieczone ciasta. Później kombinowałam z błonnikiem- śliwki zalewałam wodą, mieliłam siemie lniane, wcinałam otręby owsiane itp.- jednak nie pomagało. Zaczęłam zażywać probiotyk i rano witałam się z toaletą ;) znów postanowiłam się redukować na diecie zbilansowanej i wybrałam [...]
Witam chciałbym przedstawić artykuł o diecie dla grupi krwi 0. Wiem że już był taki artykuł ale na podstawie ksiązki Dr Peter J.D'Adamo i Catherine Whitney "Jedz zgodnie ze swoją grupą krwi" a poniżsdze informacje zostały pobrane z ksiązki tych samych autorów ale wydane dwa lata później (Gotuj zgodnie ze swoją grupą krwi). Tysiące zaświadczeń [...]
DIETA CKD Kilka praktycznych porad 1. Wstęp O diecie CKD napisano już tyle, że wszelkie próby jej analiz byłyby zbędnym dublowaniem. W postach np. CKD. Fakty nie mity by Qaz można znaleźć wszystkie informację o tym jak obliczyć zapotrzebowanie kaloryczne, jak rozłożyć składniki i jak zbudować jadłospis. Mimo to ułożenie w miarę odpowiedniego [...]
[...] pamięciowych dysków komputerowych, wydobywanego do tej pory z wątroby wielorybów i rekinów * dwukrotnie więcej niefermentującego błonnika (włókna spożywczego) niż otręby owsiane i 3 razy więcej niż w pszenicy, co jest bardzo korzystne z punktu widzenia żywieniowego - jest szczególnie polecany dla osób cierpiących na przewlekłe [...]
SYSTEM SPRZĘŻEŃ NAPRZEMIENNYCH witam wszystkich serdecznie. poniżej zamieszczam najpoteżniejszy na świecie system treningowy, ktorego opracowanie zajęło mi ponad 6 lat (tak jest, pieprzone 6 lat!) - 6 lat ćwiczeń, eksperymentow, obserwacji... system jest dla bardziej zaawansowanych, którym trzeba większych bodźców. aczkolwiek amatorzy pragnący [...]
[...] o ważnej roli błonnika, jako regulatora spalania. Wskazane jest spożywanie znacznej ilości produktów węglowodanowych o zwiększonej jego zawartości ( płatki owsiane, otręby pszenne ). W cyklu dziennym starajmy się spożywać największe ilości węglowodanów na śniadanie. Im bliżej końca dnia, tym mniej produktów węglowodanowych. Wyjątkiem [...]
[...] o ważnej roli błonnika, jako regulatora spalania. Wskazane jest spożywanie znacznej ilości produktów węglowodanowych o zwiększonej jego zawartości ( płatki owsiane, otręby pszenne ). W cyklu dziennym starajmy się spożywać największe ilości węglowodanów na śniadanie. Im bliżej końca dnia, tym mniej produktów węglowodanowych. Wyjątkiem [...]
[...] pożywienia, ale także, gdy masz problemy z przewodem pokarmowym. W walce ze wzdęciem pomogą płyny i błonnik, to one oczyszczą Twój organizm. Przede wszystkim jedz otręby, owoce i warzywa oraz razowy chleb, kaszę gryczaną i ryż. Chrapanie sprzyja cukrzycy Chrapanie zwiększa ryzyko zachorowania na cukrzycę. Według badań przeprowadzonych [...]
[...] się na zdrowych tłuszczach (NNKT),chudych białkach i węglowodanach z warzyw i otrąb. Białko: chude mięsa, ryby,jaja, chude sery, odzywki białkowe. Węglowodany: warzywa, otręby: pszenne(lepszy wybór) i owsiane. Tłuszcze: oleje tłoczone na zimno(nierafinowane),tłuste ryby, orzechy i nasiona. Ważną role w diecie ckd odgrywa błonnik, który [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] z kolei przeszkadza w budowie masy mięśniowej. -Rano staraj się jeść węglowodany o dosyć długim czasie wchłaniania i niskim IG jakimi bez wątpienia są płatki owsiane czy otręby. -Na noc staraj się unikać jedzenia dużych ilości węglowodanów – jeżeli musisz niech to będzie niewielka ilość. -Twaróg jest dobry i tanim źródłem białka jednak [...]
[...] jest nadkapensacja glikogenu w miesniach i watrobie,..co przy redukcji jest bardzo ważną sprawą ! Przykładowa Dieta CKD -75 kg Posiłek I -Ser twarogowy chudy -100g -otręby przenne - 15g -Oliwa z Oliwek -30g Posiłek II -Ser Gouda -100 g -Oliwa z oliwek -10g -Słonecznik nasiona -20g -Orzechy włoskie -40g PosiłekII -4 białka jaj -2 [...]
[...] nas niepełnowartościowe, aczkolweik musimy u Ad3. Na etapie robienia rzeźby musimy zwracać baczniejszą uwagę na posiłki wybieramy ostrożnie źródła węglowodanów : płatki i otręby owsiane, kasza gryczana, ziemniaki , brązowy ryż, warzywa. A także białek : piersi z indyka i kurczaka, tuńczyk i inne ryby , białka jaj. Ad4. W diecie kulturystycznej [...]
[...] które charakteryzują się niskim przetworzeniem i przyrządzać je tak, by straty były jak najmniejsze. Źródłami sacharydów o niskim przetworzeniu to płatki owsiane górskie, otręby pszenne, ryż dziki/czarny i brązowy, makaron razowy/z mąki durum, kasze gruboziarniste, pieczywo razowe. Wszystkie te produkty charakteryzują się niższym [...]